- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
- Elenei Lasconi: „România trebuie să se desprindă de un sistem corupt și să aleagă drumul drept”
- Atac tragic la târgul de Crăciun din Magdeburg
Justiția italiană condamnă peste 200 de membri ai mafiei Ndrangheta
Getting your Trinity Audio player ready...
|
În cadrul unui mega-proces desfășurat în orașul Lamezia Terme din sudul Italiei, justiția italiană a pronunțat luni verdictul în cazul a peste 300 de presupuși membri ai temutei mafii ‘Ndrangheta. Verdictul a condamnat peste 200 de persoane pentru diverse infracțiuni, inclusiv asociere criminală, extorcare, dare de mită și altele. Printre cei condamnați se numără doi „nași” mafioți la 30 de ani de închisoare și un fost deputat, Giancarlo Pittelli, la 11 ani de închisoare.
Procesul a fost considerat cel mai mare al mafiei din Italia din ultimele trei decenii, implicând peste 300 de presupuși membri ai ‘Ndrangheta și asociații ai acestora. Aproape 5.000 de ani de închisoare au fost ceruți împotriva celor 322 de inculpați, printre care se aflau și foști ofițeri de poliție, funcționari publici și aleși locali.
‘Ndrangheta, cea mai bogată și puternică dintre mafiile italiene, are un control asupra traficului de cocaină în Europa și se estimează că are o cifră de afaceri anuală de aproximativ cincizeci de miliarde de euro la nivel mondial. Procesul a scos la iveală detalii despre funcționarea violentă a ‘Ndrangheta, influența sa asupra populației locale, corupția în administrație și diverse activități ilegale, inclusiv traficul de droguri și spălarea de bani.
Desfășurat într-un buncăr puternic păzit din orașul Lamezia Terme, acest mega-proces a fost privit ca o încercare semnificativă de a zdruncina organizația criminală. Cu toate acestea, experții consideră că doar o operațiune polițienească nu este suficientă pentru a distruge Ndrangheta și că sunt necesare eforturi continue în domenii precum ocuparea forței de muncă, educația și schimbarea mentalităților pentru a aborda problema pe termen lung.
Partajează asta:
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a trimite o legătură prin email unui prieten(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide într-o fereastră nouă)
- Dă clic pentru a imprima(Se deschide într-o fereastră nouă)